Nederlands English 

Vuilwater dompelpomp

Een vuilwater dompelpomp kan gebruikt worden in en rondom huis maar is bij uitstek geschikt voor industriële klussen waarbij op grote schaal vuilwater opgepompt moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leegpompen van een vijver, ondergelopen sloten of het wegpompen van grondwater. Dit soort water bevat onder andere zand en algen. Een vuilwater dompelpomp kan, zolang de delen niet te groot zijn, het water eenvoudig afvoeren.
Werking vuilwater dompelpomp

Doordat een dompelpomp letterlijk onder water gedompeld kan worden, is deze zeer  eenvoudig in gebruik. Door het opgepompte water wordt de motor gekoeld. Vandaar dat een vuilwater dompelpomp dus ook pas gestart mag worden wanneer deze onder water staat.  Verder bevindt aan iedere dompelpomp zich aan de onderkant een aanzuigrooster. Hier wordt het water de pomp ingezogen. Vervolgens gaat het water via het pomphuis naar de persaansluiting. Aan deze persaansluiting zit een afvoerslang, waarmee het water afgevoerd kan worden. 


Vragen over pompen?

Het is begrijpelijk als u nog vragen heeft over de vuilwater dompelpomp of één van onze andere pompen. Per pomp verschilt het namelijk nogal wanneer en hoe u deze het beste kan gebruiken. We raden u in dat geval dan ook aan om contact met ons op te nemen. Wij voorzien u dan graag van passend advies!

Contact opnemen