Nederlands English 

Over ons

Hoe IB pompen is ontstaan

Intermediair (Jan) Beumer is in de vroege jaren negentig van de vorige eeuw opgericht door Jan Beumer. Direct na zijn studie werktuigbouwkunde rolde hij al het pompenvak in. Na de nodige technische en commerciële werkervaring te hebben opgedaan bij een aantal pompbedrijven besloot hij in 1994 voor zichzelf te beginnen omdat zijn werk filosofie niet aansloot bij wat zijn merkgebonden werkgevers van hem verwachten. "Een relatie die jou het vertrouwen geeft om een pomp probleem op te lossen heeft vaak een breder oplossingenkader nodig dan één merkgebonden pompenleverancier kan bieden", was zijn ervaring. 


De vakman Jan Beumer ging tot het uiterste om een juiste oplossing voor een pompprobleem te vinden. Altijd met de eerste focus op de pomptechniek. Het commerciële aspect was ondergeschikt. Zijn goede naam is en was wijdverspreid en zijn ervaring en vakkennis ongeëvenaard. Vanwege zijn kennis en netwerk werd Jan Beumer ook door pompbedrijven gevraagd om aanvullingen voor hun leveringsprogramma's te zoeken. Vaak koppelde hij zo bedrijven aan specifieke merken/fabricanten. 


Huidige stand van Zaken IB Pompen


De manier van werken van Jan Beumer wordt nog steeds gehanteerd. Door de grote vakkennis en ervaring binnen Intermediair Beumer hebben een aantal producenten, welke (o.a.) door Jan Beumer bij andere pompbedrijven waren geintroduceerd, na verloop van tijd de wens uitgesproken om enkel nog door Intermediair Beumer vertegenwoordigd te worden. Het gaat hier in de meeste gevallen om merken van echte "niche" pompen fabricanten. Deze vertegenwoordiging zijn we niet uit de weg gegaan. 


Dit betekende dat gaandeweg het zwaartepunt van "intermediair" meer verschoven is naar totaalleverancier. Intermediair Beumer BV is daarom IB-pompen geworden, waarbij we heel duidelijk de kennis, ervaring, werkwijze, filosofie en geschiedenis van Intermediair Beumer hebben behouden en in de naam hebben willen laten terugkomen. Een klein team van enthousiaste en ervaren vakspecialisten zetten zich dagelijks in onder de vlag "IB-pompen" voor gedegen advies, selectie, levering en onderhoud van pompen.  IB-Pompen is gespecialiseerd in pompen op maat. Vanuit een bescheiden kantoor en magazijn hanteren we ook (vaak op verzoek) een kleine effectieve voorraad pompen en onderdelen. Daarnaast werken we samen met een aantal geselecteerde reparatie/revisie bedrijven. Met ons eigen leveringsprogramma bedienen we veel collega pompenbedrijven en pompfabricanten, we zoeken actief de samenwerking. Deze simpele strategische keuzes hebben ertoe geleid dat we lage overhead kosten hebben en goede voorwaarden hebben bij veel pompbedrijven van veel pompmerken. We kunnen dus zeer scherp bijna alle merken pompen aanbieden en leveren. Dit maakt IB-pompen bij uitstek dé partner voor alle merken pompen. Er zijn al verschillende bedrijven die ons als voorkeursleverancier voor alle pompen gebruiken en dagelijks de voordelen ervan ervaren.


Wij zijn pompprofessionals en we beloven  :

- een no-nonsense mentaliteit

- uitsluitend uit te gaan van duurzame en technisch hoogwaardige oplossingen, tenzij nadrukkelijk anders afgesproken

- tot het uiterste te gaan om een oplossing voor uw pompprobleem te vinden en leveren

- snel en ter zake communiceren, informeren en offreren via alle mogelijke communicatiemiddelen

- u niet het vel over de oren te trekken ; ongeacht merk gaan we tot het uiterste om u de beste prijs te bieden


Deze beloftes zijn verkregen vanuit de missie, visie en ethische code waarnaar wij werken.