Nederlands English 

Industriele dompelpompen

De dompelpompen bij IB Pompen zijn uiterst geschikt voor industriële klussen. Bij een dompelpomp denkt men al snel aan het  leegpompen van bijvoorbeeld een zwembad. In de basis doen onze Industriële dompelpompen exact hetzelfde: zij pompen vloeistof omhoog tot elke gewenste hoogte binnen de richtlijnen van de pomp. Deze industriële pompen worden echter op een krachtige en grotere schaal toegepast. Hierbij kunt u denken aan grondwaterverlaging, het oppompen van afvalwater of rioolwater en het wegpompen van drainagewater bijvoorbeeld. De pompen komen dus goed van pas komen bij grotere klussen en projecten. 


Doorsnede dompelpomp

Doorsnede dompelpomp


Hoe werkt een industriële dompelpomp?

Allereerst is het van belang om te weten dat er verschillende typen industriële dompelpompen zijn. Zo zijn er lichtgewicht-, versnijdende- en zelfs een gietijzeren dompelpomp. Ieder van deze pompen lost weer een ander probleem op. Hierbij komt een versnijdende pomp bijvoorbeeld goed van pas bij het oppompen van zwaar vervuilde vloeistoffen, terwijl een lichtgewicht RVS dompelpomp goed van pas kan komen als het gewicht van de pomp een grote rol speelt voor een bepaalde toepassing. 


Collectie dompelpompen Faggiolati

Collectie dompelpompen Faggiolati


Koeling motor

Goede koeling van pompen is noodzakelijk voor een juiste werking van de pomp. Doordat de dompelpomp letterlijk is ondergedompeld in de vloeistof die weggepompt moet worden, kan de motor van deze pomp niet met een ventilator gekoeld worden. Vandaar dat voor de koeling gebruik gemaakt wordt van de verpompte vloeistof. Dit is dan ook de reden dat de meeste dompelpompen enkel gestart mogen worden zodra deze volledig onder het oppervlak van de vloeistof staan.


Contact

Pompen zijn zeer technische apparaten waardoor het soms moeilijk kan zijn om een goede keuze te maken. Een passend advies kan hierbij goed van pas komen. Vandaar dat u altijd bij ons terecht kunt voor al uw vragen.


Vraag vrijblijvend advies aan