Nederlands English 

Hoe werkt een dompelpomp?

Hoe werkt een dompelpomp? Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit type pomp volledig ondergedompeld in de te verpompen vloeistof om op die manier vervuild of schoon water van A naar B te pompen. Doordat deze pomp voor veel klussen inzetbaar is, zijn er veel verschillende versies dompelpompen op de markt. Zo leveren wij onder andere dompelpompen met vermaler, welke dé oplssing zijn voor vloeistoffen die zwaar vervuild zijn. Daarnaast leveren wij de lichtgewicht RVS dompelpompen die zeer makkelijk te plaatsen zijn. Iedere pomp lost op deze manier een ander probleem op.


Het kiezen van de juiste dompelpomp

Bij het selecteren van de beste dompelpomp in uw situatie houden wij onder andere rekening met:





Koeling van de dompelpompen

De koeling van dompelpompen werkt anders dan bij andere pompen. De elektromotoren van andere pompen worden namelijk luchtgekoeld. Dit gebeurd met door middel van een ventilator. Bij dompelpompen ligt dit anders. In vrijwel alle gevallen zorgt de te verpompen vloeistof voor de koeling van de motor. Omdat dit medium voor de koeling zorgt, mag een dompelpomp alleen gestart worden wanneer deze voledig is ondergedompeld. Anders kan er namelijk al snel schade aan de motor ontstaan. 


Veel voorkomende toepassingen

Wij zien dompelpompen voornamelijk terug in de volgende klussen:


Een industriële dompelpomp nodig?

Dompelpompen kunnen voor veel klussen worden ingezet. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het verlagen of oppompen van grondwater, en het wegpompen van drainagewater of vuilwater. Als u voor één van uw klussen een industriële dompelpomp denkt nodig te zijn, mag u altijd contact met ons opnemen. Onze experts denken graag met u mee over een passende oplossing!


Vraag vrijblijvend advies aan