Nederlands English 

Wat is een verticale pomp?

Wat is een verticale pomp? De verticale pomp kan ingezet worden zodra een dompelpomp niet meer geschikt is. Ze zijn de juiste oplossing om vuile- of zeer agressieve vloeistoffen te verpompen met een lange insteeklengte tot wel 6 meter! Bij een verticale pomp bevindt het pomphuis zich in de vloeistof terwijl de motor veilig op een fundatieplaat ver boven de vloeistof gemonteerd is. De pomp en de tussenas zijn hierbij wel gelagerd. Deze lagers zijn over het algemeen glijlagers welke door de verpompte vloeistof gesmeerd kunnen worden. Wanneer deze echter te vervuild is, dan kan er doorgaans met schoon water of vet van buitenaf gesmeerd worden.
Waarom zou ik gebruik maken van een verticale pomp?

De grootste voordelen van een verticale pomp zijn:Verticale pomp van Salvatore Robuschi

Deze pomp van het merk Salvatore Robuschi is een verticale pomp van zeer hoge kwaliteit. Hij is inzetbaar voor zowel kleine- als grote capaciteiten en heeft een insteeklengte van maar liefst 7 meter. U kunt deze pomp gebruiken voor het verpompen van zowel schoon- als vervuild water wanneer een dompelpomp niet meer inzetbaar is. Dit kan het geval zijn bij een te hoge temperatuur van de vloeistof, weinig ruimte voor het plaatsen van de pomp of andere technische voorwaarden zoals een grote aanzuighoogte. Hieronder kunt u een animatie bekijken van de werking van deze verticale pomp van Salvatore Robuschi.Passend advies van IB-Pompen

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van industriĆ«le pompen kunnen wij u als geen ander adviseren bij het kiezen en leveren van de juiste pomp. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op! Ons team staat u graag te woord om uw vragen te beantwoorden en samen te zoeken naar een passende oplossing voor uw klussen!


Vraag vrijblijvend advies aan