Nederlands English 

Vuilwaterpomp kopen

Een vuilwaterpomp is een pomp die we vaak terugzien komen binnen bouwwerkzaamheden. Een bekend voorbeeld hiervan is een ondergelopen bouwlocatie na veel regenval. Om de voortgang van uw werk niet teveel te hinderen, bent u in zo’n situatie haast gedwongen om een vuilwaterpomp te kopen. Aangezien er veel varianten van vuilwaterpompen beschikbaar zijn, hebben wij enkele belangrijke aspecten op een rijtje gezet waar u rekening mee dient te houden.


Pompcapaciteit vuilwaterpomp

Welke pompcapaciteit die vuilwaterpomp dient te hebben, verschilt per project. Deze pompcapaciteit gaat over de maximale hoeveelheid vloeistof die per uur verwerkt kan worden. Niet alleen de kracht van de motor heeft hier invloed op. Ook de plaatsing van de pomp speelt hierbij een rol. Hoe hoger deze pomp geplaatst is, dus hoe verder van de vloeistof weg, hoe minder vloeistof de pomp in een gegeven tijd kan verpompen. Een belangrijk detail dus om rekening mee te houden bij het kopen van een geschikte vuilwaterpomp.


Doorlaatbaarheid vaste delen

In vuilwater komen altijd vaste delen voor. Denk hierbij aan zand of algen. Per vloeistof kan de grootte van deze delen nogal verschillen. Het verschilt dan ook per pomp wat de maximale grootte is van de vaste delen die de pomp kan hendelen. Wanneer deze maximale doorlaatbaarheid overschreden wordt, kan dit zomaar het einde van uw vuilwaterpomp betekenen. Iets wat u uiteraard voorkomen wilt! Neem naast de pompcapaciteit, dus ook de doorlaatbaarheid van vaste delen mee in uw keuze van de juiste pomp.




Opvoerhoogte vuilwaterpomp

De opvoerhoogte heeft te maken met de maximale hoogte waarop de vloeistof door de pomp vervoerd kan worden. Deze hoogte staat gelijk aan de druk waarmee de pomp water verwerkt. Zo staat 30 meter gelijk aan 3 bar.


Welke vuilwaterpomp moet ik kopen?

Nu u weet waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een vuilwaterpomp, is het tijd om de geschikte pomp te kiezen voor uw toekomstige klus(sen). Aangezien er nogal wat verschillende varianten van dit type pomp bij ons zijn te bestellen, helpen wij u graag verder met het kiezen van de juiste pomp. Neem daarom gerust geheel vrijblijvend contact met ons op!


Vuilwaterpomp kopen