Nederlands English 

Vuil water dompelpomp

Wanneer er bij één van uw klussen vuil water verpompt moet worden, biedt een dompelpomp de ideale uitkomst. We kunnen namelijk stellen dat onze dompelpomp geschikt zijn voor het verpompen van schoon water tot zwaar verontreinigd afval- en rioolwater vanuit putten, bassins of oppervlakte water. Op deze pagina leest u meer over de werking en de technische eigenschappen van een vuil water dompelpomp.


De dompelpomp

Dompelpompen zijn zeer populaire pompen die voor veel projecten ingezet kunnen worden. Bij een dompelpomp is het belangrijk om rekening te houden met de koeling van de motor. Doordat deze niet luchtgekoeld kan worden door middel van een ventilator, wordt een dompelpomp vrijwel altijd gekoeld door de te verpompen vloeistof. Om deze reden mag een dompelpomp alleen gebruikt worden wanneer deze is ondergedompeld in het medium. In sommige gevallen is het mogelijk om de pomp droog op te stellen. Hierbij dient de pomp met een koelmantel te worden voorzien.


Dompelpompen installatie proces


Toepassingen hydraulische varianten

In onderstaande afbeelding zijn de verschillende toepassingen van hydraulische varianten weergegeven. Voor iedere variant wordt gebruik gemaakt van een ander waaiertype zoals de Vortex- en de Versnijdende waaier.


Toepassingen hydraulische varianten


Technische specificaties

Hieronder staan de technische eigenschappen vermeld van onze industriële dompelpompen welke geleverd zijn door Faggiolati.


→ Maximale capaciteit: 5.000 m3 

→ Maximale opvoerhoogte: 75 mwk

→ Maximale dompeldiepte: 20 meter

→ Maximale temperatuur medium: 40 °C (op aanvraag tot wel 80 °C)


Professioneel advies

Het kiezen van de juiste pomp vergt de nodige kennis en ervaring. Niet alleen voor passend advies maar ook voor de levering en het onderhoud van industriële pompen kunt u bij ons terecht. Neem daarom gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Neem vrijblijvend contact op