Nederlands English 

Verticale staartpomp van Salvatore Robuschi

De verticale staartpomp van Salvatore Robuschi is een hoogwaardige pomp die inzetbaar is voor kleine en grote capaciteiten met lange insteeklengten. Het hydraulische deel van de pomp, de staart van de pomp, wordt in het vloeistofreservoir geplaatst waarbij de motor en fundatie altijd boven het vloeistofniveau blijven. Standaard wordt deze robuuste pomp voorzien van IEC motoren. Goed om te weten is het feit dat deze pomp leverbaar is in 4 verschillende hydraulische varianten (waaier soorten), waardoor het geschikt is voor een zeer breed toepassingsgebied.


De toepassing van een staartpomp

De staartpomp van Salvatore Robuschi (SR) wordt veelal ingezet voor schoon en vervuild water wanneer een dompelpomp bijvoorbeeld niet gebruikt kan worden in verband met bijvoorbeeld hoge vloeistoftemperatuur, beperkte ruimte, onderhoudseisen of andere technische voorwaarden zoals bij grote aanzuighoogte en/of het verpompen van vluchtige stoffen, ter voorkoming van cavitatie en voor gevaarlijke stoffen als eventuele lekkage van de pomp geen gevaar oplevert voor de omgeving. Vooral in deze gevallen is dit type pomp de aangewezen oplossing. Voor een goede visualisatie hoe staartpompen precies werken, schetst de onderstaande video een duidelijk beeld:Voordelen

Het gebruik van staartpompen brengt een aantal onderscheidende voordelen met zich mee. Om een duidelijk en overzichtelijk beeld te schetsen van deze voordelen, hebben wij ze overzichtelijk opgesomd:Pompadvies op maat nodig?

IB-pompen is al jarenlang een vaste partner van Salvatore Robuschi en weet daarom als geen ander welke pomp geschikt is voor uw situatie. Bent u dan ook op zoek naar een advies op maat? Twijfel niet en neem vrijblijvend contact met ons op!