Nederlands English 

Insteekpomp

Een insteekpomp is een type dompelpomp. Kenmerken aan zijn lange as, worden deze pompen veel gebruikt in situaties waarbij men te maken heeft met ‘gevaarlijke’ vloeistoffen. Denk hierbij aan vloeistoffen met een hogere temperatuur dan 40 graden of een agressieve, bijtende vloeistof. Meestal is dit soort vloeistof niet geschikt als koeling voor de motor. Daarnaast wil je bij het pompen van dit soort vloeistoffen geen enkel risico nemen. Voor dit soort taken is een insteekpomp dus het meest geschikt. 


Typen InsteekpompenEigenschappen insteekpomp

Het verschil tussen een ‘reguliere’ dompelpomp en een insteekpomp is onder andere de plaatsing van de motor. Bij een insteekpomp blijft de motor droog en wordt hij gemonteerd bovenop het reservoir of de tank waaruit vloeistof gepompt wordt. Hierbij is de as van de motor verlengd en bevindt de pomp zich nog wel ondergedompeld in de vloeistof. 

De insteekpomp doet zijn werk door gebruik te maken van centrifugale krachten. Bij draaiing van de door een motor aangedreven schoepen, zorgt de centrifugale kracht ervoor dat de vloeistof omhoog gepompt wordt. Deze vloeistof komt vervolgens altijd in de lengterichting van de pomp binnen. Daarnaast zijn de insteekpompen klein en solide waardoor zij voor veel klussen een geschikte pomp zijn.Vragen?

Heeft u nog vragen over de insteekpomp of een andere kwestie? Dan kunt u altijd met contact ons opnemen. Wij helpen u dan graag met het beantwoorden van uw vragen. Ook kunt u bij ons terecht voor passende adviezen. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste pomp gebruikt!