Nederlands English 

Faggiolati dompelpompen

Faggiolati is een Italiaanse fabrikant die zich heeft gespecialiseerd in de productie van onder meer dompelpompen, mixers en beluchters. Deze dompelpompen hebben een uiteenlopend vermogen van 0,5 kW tot wel 350 kW. Al jarenlang is de fabrikant inmiddels een gevestigde naam binnen de pompindustrie. Faggiolati levert kwaliteit en hun pompen zijn uiterst geschikt voor de meest uiteenlopende, industriële klussen.


Wat zijn Faggiolati dompelpompen?

Een dompelpomp is een pomp die volledig of gedeeltelijk onder water geplaatst kan worden. Op deze manier kan deze pomp voor veel doeleinden gebruikt worden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het leeg- of verpompen van sloten, oppompen van grondwater of voor drainage klussen. De ene dompelpomp is de andere niet. Er zijn tal van varianten op onze site te vinden, die allemaal andere specificaties hebben. Zo is de ene pomp wél geschikt voor vuilwater, terwijl de ander verstopt zou raken door de vaste materialen die dit vuile water bevat. 


Faggiolati DompelpompenKoeling motoren Faggiolati dompelpompen

De motor van een Faggiolati dompelpomp koelen kan door sommigen als een beperking gezien worden. Veel elektromotoren worden namelijk gekoeld door middel van een ventilator. Bij een dompelpomp werkt dit anders. De  dompelpomp wordt namelijk gekoeld door de vloeistof waarin deze zich bevindt. Dit is dan ook de reden dat een dompelpomp enkel gestart mag worden wanneer deze zich volledig of gedeeltelijk onder water bevindt. Kijk daarom voor de zekerheid even naar de gebruiksaanwijzing van de desbetreffende pomp. Is het voor uw klus niet mogelijk dat de pomp door vloeistof gekoeld wordt? Kijk dan eens of een dompel- of insteek mixer voor u geschikt is.


Hulp nodig?

Weet u niet zeker welke pomp voor uw klus(sen) het meest geschikt is? Of heeft u vragen over de werking van bepaalde pompen? U kunt in dat geval altijd met ons bellen of op een andere manier contact met ons opnemen. Wij helpen u dan zo spoedig mogelijk verder!

Neem contact op