Nederlands English 

Cantilever pomp

Een Cantilever pomp is een insteekpomp waarbij het pomphuis is ondergedompeld in het medium terwijl de motor boven de fundatie en op veilige afstand van de te verpompen vloeistof gemonteerd is. Wanneer er gepompt moet worden met een lange insteeklengte wordt er een zogenaamde heavy duty lagerstoel gemonteerd tussen de motor en de fundatie. Doordat deze pomp versie geen asafdichting of lager in de vloeistof heeft kan hij daarom onbelemmerd zijn werk doen zonder risico op schade.
Toepassingen cantilever pomp

Een cantilever pomp kan ingezet worden bij diverse klussen. Zo is deze pomp geschikt om zowel school als zwaar vervuild water te verpompen. Wanneer een cantilever pomp is uitgerust met een vortex waaier kan er zelfs afvalwater verpompt worden met vaste delen tot wel rond de 150 mm! Verder is de pomp inzetbaar in situaties waarbij gewerkt wordt met zeer hete vloeistoffen tot 500 °C. 


Cantilever pomp van Salvatore Robuschi

De werking van de cantilever pomp wordt duidelijk weergegeven in de onderstaande video:
Installatiemogelijkheden cantilever pomp

Standaard Installatie.
Standaard Installatie.

Installatie met zuigbuisverlenging.
Installatie met zuigbuisverlenging.

Installatie in taps toelopende tank.
Installatie in taps toelopende tank.

Installatie waarbij de pomp buiten het reservoir gemonteerd is.
Installatie waarbij de pomp buiten het reservoir gemonteerd is.

Technische specificaties

Maximale capaciteit: 11.500 m/h3 

Maximale opvoerhoogte: 6 bar 

Maximale systeemdruk: 10 bar 

Maximale temperatuur: 500 °CEen cantilever pomp nodig voor uw klussen? 

Als u vermoedt dat een cantilever pomp de pomp is die u nodig bent voor uw klus, raden wij aan om alsnog even contact met ons team op te nemen. Door met onze experts naar uw situatie te kijken, bent u er namelijk van verzekerd dat dit daadwerkelijk de juiste pomp is en voorkomt u onnodige kosten!