Nederlands English 

Pioneer pompen


Pioneer Pump is engineer en producent van zeer hoogwaardige endsuction maar ook droog- en nat zelfaanzuigende centrifugaalpompen. De succesformule van Pioneer is gebaseerd op het ontwikkelen van hoog efficiente pompen met een combinatie van hoge capaciteit bij een hoe opvoerhoogte én met behoud van een indrukwekkende vuildoorlaat. De zelfaanzuigende pompen hebben een vuidloorlaat van wel 76 mm en dit geld niet alleen voor de waaierdoorlaat maar ook voor de diameter van het recirculatiekanaal waardoor de pompen in vergelijk met concurerende merken verstoppingsvrij werken. De standaard end suction centrifugaal pompen (SC) en de vergelijkbare variant met vaccumsysteem (PP) kenmerken zich door een hoge capaciteit, hoge persdruik en zelfs de combinatie hiervan met behoud van de vuildoorlaat. Hierdoor zijn deze pompen geschikt voor toepassingen waarin vervuild medium over grote afstand of bij hoge opvoerhoogte verpompt moet worden. Denk hierbij ook aan hogedruk toepassingen zoals Fire Fighting, tank cleaning, jetwater en lange afstand transport. De Vortex pomp komt vooral van pas bij zwaar vervuilde vloeistoffen waarbij grote- of lange delen aanwezig zijn. Ten slotte is het zeker belangrijk te vermelden dat de pompen geleverd kunnen worden met een elektromotor, dieselmotor (via SAE) en als open set maar ook als geluidsomkaste installatie voor stiltegebieden. Uiteraartd is ATEX voor vrijwel alle pompen beschikbaar.

De pompen zijn door het gebruik van hoogwaaridge materialen zeer slijtvast en worden wereldwijd veel ingezet voor zowel industriele, aannemerij als ook zandwin en mijnbouw toepassingen. De pompen kenmerken zich door uit te blinken in toepassingen zoals:

Binnen IB pompen is alle kennis van deze pompen aanwezig door een samenwerking als distributeur die al teruggaat tot 2003!

Pioneer bied alle pompen aan in diverse materialen van Nodulair gietijzer tot Duplex RVS.


Daarnaast zijn de pompen leverbaar in diverse keuzes in aandrijving zoals:


Leveringsprogramma