Nederlands English 

Matra

In 1959 begon Soncini Alberto met het bedrijf genaamd Matra SAS met de productie van pompen.
Met de overname van een aantal concurrerende bedrijven zorgt Matra voor verlaging van de productiekosten.

Matra S.p.A. is momenteel een naamloze vennootschap, actief op het gebied van de productie en distributie van elektrische pompen voor het opvoeren en drukverhoging van water. Matra's assortiment omvat oppervlaktepompen, elektrische ondergedompelde en dompelpompen, boosterpompsets voor civiel gebruik en voor brandbestrijding. Pompen voor circulatie van warm en sanitair water en voor waterbehandeling- en conditionering.

Met het doel om altijd geavanceerde oplossingen voor te kunnen stellen, die het beheer van de energetische bronnen kunnen optimaliseren, heeft Matra ook een breed scala aan technologisch geavanceerde omvormers.

Matra is al meer dan 50 jaar actief op de nationale en internationale markt en is gevestigd in Nonantola (MO) maar heeft ook een fabriek in Modena.

In de loop der jaren heeft Matra een aantal bedrijven en relaties opgericht en ontwikkeld voor de productie van pompen. Omdat zij zich ervan bewust zijn dat de sleutel van het succes van Matra het vermogen is om de klanten tevreden te stellen met het leveren van producten en diensten van kwaliteit, heeft Matra S.p.A. de certificering verkregen van het kwaliteitssysteem UNI EN ISO 9001: 2008.

Matra pompen worden vervaardigd in overeenstemming met de Europese richtlijnen en internationale normen. Wat betreft de energiebesparingsregels, de elektrische pompen worden ontworpen in overeenstemming met de 2009 / 125EC-richtlijn en de daaropvolgende verordening nr. 547/2012 van de Europese Commissie.