Nederlands English 

Kanaalwaaier pompen

Een kanaalwaaier is een type waaier waarmee u vloeistoffen met vaste delen kunt verwerken. Kanaalwaaiers die verwerkt zijn in pompen kunnen gesloten, opendan wel semi-open zijn. Verder kan de waaier één of meerdere kanalen van wisselende grootte hebben die een vrije doorloop van vaste delen en vezels tot een bepaalde grootte toestaat. Wanneer waaiers meerdere kanalen hebben, kunnen de vezelachtige delen echter vast komen te zitten rond de randen van de schoep. Hierdoor kan uw pomp verstopt raken.


Toepassing en rendement van een kanaalwaaier pomp

Doordat kanaalwaaier pompen vaste- en vezelachtige delen door kunnen laten, kunnen zij onder andere ingezet worden voor afvalwater toepassingen. Het rendement dat deze pompen opleveren is over het algemeen hoog: tussen de 80 en 85 procent. Het door Grundfos in 2012 geïntroduceerde S-Tube Waaier model zorgt voor een nóg hoger rendement en een betrouwbare werking. 


RB Kanaalwaaier Pompen

Bij IB Pompen leveren wij onder andere de hoogwaardige kwaliteit SR RB pomp welke is uitgerust met een kanaalwaaier. Deze speciale, gesloten kanaalwaaier garandeert een hoog rendement. Verder heeft deze pomp een lager stoelconstructie welke. wanneer uitgevoerd met de zwaarste serie kogellagers, een levensduur heeft van maar liefst 100.000 draaiuren! 


Kanaalwaaier pomp

Kanaalwaaier pomp


Deskundig advies nodig?

Het is zeer begrijpelijk dat u nog niet precies weet welke pomp u nodig bent voor een bepaalde klus. Het aanbod is namelijk erg groot en het verschilt per situatie welke pomp u het beste kunt gebruiken. Om deze redenen raden wij u daarom aan om eerst contact op te nemen met ons team. Wij voorzien u dan graag van passend advies!


Vraag vrijblijvend advies aan