Nederlands English 

Centrifugaalpompen Nederland

Bij IB Pompen leveren wij in heel Nederland veel verschillende pompen, waaronder centrifugaalpompen. De constructie van deze pompen is over het algemeen gemakkelijker dan die van verdringerpompen, waardoor de aanschafprijs van meestal lager ligt. Dit is één van de redenen dat centrifugaalpompen bij veel klussen worden ingezet!


Verschillende typen centrifugaalpompen

Bij centrifugaalpompen wordt er een onderscheid gemaakt tussen drie verschillende groepen:

  1. Centrifugaalpompen met overhangende waaier(s). Omvat onder andere magneetpompen, busmotorpompen, insteekpompen en vatpompen.
  2. Speciale uitvoeringen. Voorbeelden hiervan zijn zelf aanzuigende centrifugaalpompen en filterpompen.
  3. Centrifugaalpompen met ‘waaiers tussen lagers’. De kleinste groep centrifugaalpompen. Bestaat onder andere uit split-case pompen en bronpompen.


Wat zijn centrifugaalpompen?

In het pomphuis van de centrifugaalpomp, zit een waaier of rotor welke ronddraait. Door deze draaiende beweging wordt de te verpompen vloeistof naar de buitenkant van het pomphuis verplaatst. Op deze manier ontstaat er aan de binnenkant een onderdruk. Naar deze ‘ruimte’ vloeit vervolgens weer nieuwe vloeistof. Zo kan de centrifugaalpomp blijven pompen.


Een centrifugaalpomp

Een centrifugaalpomp


Voordelen van een centrifugaalpomp

Een centrifugaalpomp is:


Neem contact op

Het kiezen van de juiste pomp is een lastig proces. Per situatie verschilt het namelijk welke pomp het meest geschikt is. Wij raden u daarom aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Neem contact op