Een wormpomp, ook wel roterende verdringerpomp genoemd, is in staat om dikke vloeistoffen te verpompen die soms zelfs vaste deeltjes kunnen bevatten.
Werking wormpomp
De wormpomp maakt gebruik van twee hoofdonderdelen: een rotor en een stator. Hierbij bevindt de rotor zich in de stator. Door een draaiende beweging ontstaan er vervolgens ruimtes waardoor het medium verpompt wordt in de richting van de perszijde.

Toepassingen wormpomp
Wormpompen worden ingezet voor het verpompen van laag to hoog viskeuze vloeistoffen, met of zonder vaste bestanddelen. Dit zijn dus over het algemeen 'moeilijk te verpompen' vloeistoffen. Voorbeelden hiervan zijn schurende- of niet smerende vloeistoffen. Door de ruimtes die dankzij de rotor en stator ontstaan, kunnen er zelfs mengels verpompt worden waarvan de structuur niet beschadigd mag worden.
Voordelen wormpomp
- De rotor en stator hebben een lange levensduur door geintegreerde naspaninrichting.
- Doordat de rotor en stator snel gemonteerd en demonteerd kunnen worden, is een wormpomp zeer onderhoudsvriendelijk.
- Een wormpomp heeft een hoge productiviteit door korte stilstandtijden van de pompoen wegens onderhoud.
- Structuur medium wordt niet beschadigd.
- Doseernauwkeurig.
Enkele nadelen van een wormpomp
- Een wormpomp is gevoelig voor drooglopen.
- Wormpompen zijn niet geschikt voor hoge temperaturen.
Hulp nodig bij de selectie
Bij iedere situatie hoort een andere pomp. Omdat er erg veel verschillende soorten pompen zijn, kan dit nog wel eens overweldigend overkomen. Daarom raden wij aan om voor de zekerheid altijd even contact met ons op te nemen. Wij voorzien u graag van passend en vrijblijvend advies zodat u zeker wat de u de juiste pomp installeert.