Nederlands English 

Waaierpomp

Een waaierpomp is een type centrifugaalpomp. De waaier is hierbij het roterende component van de pomp. Dit onderdeel zorgt ervoor dat, door de draaiende beweging, de vloeistof verpompt kan worden. Er bestaan verschillende soorten van deze waaiers zoals bijvoorbeeld de vortex waaier


Waaierpomp

Waaierpomp


Werking waaierpomp

Door de draaiende beweging van de waaier wordt de vloeistof naar de buitenste randen van het pomphuis verplaatst en zich hierdoor voort kan verplaatsen. Deze waaier heeft uiteraard wel een vloeistof nodig om te verplaatsen. Zonder vloeistof zal de pomp zijn werking niet kunnen doen, en is er zelfs een kans aanwezig dat de waaier zal slijten. Een waaierpomp kan om deze reden dus geen lucht verpompen. De pomp moet dan ook eerst gevuld worden met de te verpompen vloeistof voordat deze aangezet kan worden.


Werkingsprincipe waaierpomp

Werkingsprincipe waaierpomp


Toepassing waaierpomp

Een waaierpomp kan voor veel industriĆ«le klussen ingezet worden. Wij zien echter dat zij met name gebruikt worden in de voedingsmiddelen-, chemische- oenologische- en farmaceutische industrie. Waarom hier? De waaierpomp beschikt over een lage rotatie snelheid en is uiterst geschikt voor stoperige vloeistoffen welke vaste deeltjes mogen bevatten. Om deze redenen zijn waaierpompen dus geschikt voor de hierboven genoemde industrieĆ«n. Om er zeker van te zijn dat de waaierpomp geschikt is voor de klus die u in gedachten heeft, raden wij aan om altijd eerst contact met ons op te nemen. Zo weet u zeker dat u geen verkeerde pomp gaat gebruiken.


De juiste pomp selecteren

Het kiezen van de juiste pomp is een lastig proces waarbij u met veel verschillende factoren rekening moet houden. Het belangrijkste hierbij is de omgeving waarin de pomp in wordt gebouwd. Dit bepaald voor 90% welk type pomp u hoort te gebruiken. Om verzekerd te zijn van de juiste keuze raden wij u aan om een praatje met onze experts van IB Pompen te maken. Zij voorzien u graag van passend advies!


Vraag vrijblijvend advies aan